ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Από το 1965 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά (Λεβίδου 13) χάραξε μια πρωτοπόρα πορεία, μια νέα προσέγγιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, από τα πετρώματα και τα ορυκτά, μέχρι τα έντομα και τα απολιθώματα -ορισμένα από τα δημοφιλή εκθέματα του Μουσείου.

Το «Δειπνοσοφιστήριον Catering» έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της διοργάνωσης εκδηλώσεων -κοινωνικών και εταιρικών- στους χώρους του, αλλά και την καθημερινή λειτουργία του καφέ «Αμμωνίτες» (από το 2009) που βρίσκεται στο παρακείμενο Κέντρο Γαία (Όθωνος 100) και ανήκει στο Μουσείο. Πρόκειται για χώρους υψηλού αρχιτεκτονικού επιπέδου, με αναφορές στην περιβαλλοντική θεματική του Μουσείου Γουλανδρή και εμφανείς επιρροές από την οικολογία και τα ιδανικά της. Όλοι οι παρακάτω χώροι βρίσκονται στο Κέντρο Γαία, εκτός από τον Κήπο και την Αίθουσα των Πετρωμάτων.

Αίθουσα «Αίθριο»

Η κλειστή αίθουσα 350 τετραγωνικών μέτρων «Αίθριο» αποτελεί από μόνη της κάτι ιδιαίτερο, αφού φιλοξενεί ένα θόλο διαμέτρου 5 μέτρων και 40 τετραγωνικών μέτρων έκτασης: Ο λόγος για την περίφημη και μοναδική στον κόσμο «Γεώσφαιρα», μια «ζωντανή» οθόνη, όπου µε τη «µαγεία» των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής εικόνας, προβάλλει την περιστρεφόμενο Γη από 225.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης και παρουσιάζει τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη από τη γέννησή του έως και σήμερα. Ο συγκεκριμένος, εσωτερικός χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 άτομα (καθήμενους) ή άνω των 500 σε εκδήλωση με μπουφέ.

Αμμωνίτες
Η λέξη «αμμωνίτης» υποδηλώνει το απολίθωμα ενός θαλάσσιου ζώου, εξαιρετικά διαδεδομένου στη γη πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια και με χιλιάδες διαφορετικά είδη. Το χαρακτηριστικό σπειροειδές σχήμα του κυριαρχεί στη διακόσμηση του ομώνυμου καφέ - εστιατόριου, που λειτουργεί και ως αυτόνομος χώρος δεξιώσεων. Εδώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε από διακριτικά δείπνα, μέχρι παιδικά πάρτι που θα συνδυάζονται με επιμορφωτικές δραστηριότητες. Πρόκειται για έναν χώρο μίνιμαλ αισθητικής, με γήινες αποχρώσεις, αρμονικά ενταγμένο στη φιλοσοφία του Κέντρου Γαία, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 80 καθήμενους ή 100 για cocktail.

Museum Café-Restaurant
Πρόκειται για τον κήπο που περιβάλλει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13). Απαρτίζεται από μία μικρή λίμνη με νούφαρα, παλιά δέντρα, αλλά και νεότερα, θάμνους, αρωματικά, φαρμακευτικά και άλλα φυτά με έναν πανύψηλο κέδρο του Λιβάνου στο κέντρο του. Δέντρα όπως αγριοκαστανιές, έλατα, πλάτανοι, πεύκα, κουκουναριές, κυπαρίσσια, ελιές, αμυγδαλιές, φοίνικες, δεκάδες είδη θάμνων και αρωματικά φυτά, από δεντρολίβανο μέχρι ρίγανη και λεβάντα δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα. Είναι ένα μέρος γεμάτο φυσικό κάλλος και σπάνια αρώματα που μπορεί να αποτελέσει το σκηνικό για ονειρικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Η χωρητικότητά του μπορεί να ξεπεράσει και τα 400 άτομα.

Link: museum-cafe.gr

Αίθουσα των Πετρωμάτων
Βρίσκεται στο κτήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13) και εκεί εκτίθενται πετρώματα και ορυκτά, κυρίως από τον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται σε έναν χώρο όπου η γεωλογική εξέλιξη παρουσιάζεται με επιστημονικό όσο και διασκεδαστικό τρόπο. Ο χώρος είναι ιδανικός για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο υψηλών προδιαγραφών, μέχρι και 70 ατόμων (καθημένων) και 100 σε μπουφέ.

Αίθουσες και προδιαγραφές
«Αίθριο» (αίθουσα): 400 (καθήμενοι) - 500 (όρθιοι)
Αμμωνίτες: 80 (καθήμενοι) - 100 (όρθιοι)
Αίθουσα των Πετρωμάτων: 70 (καθήμενοι) – 100 (όρθιοι)
Αμφιθέατρο: 250 θέσεις