ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Από το 1965 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά χάραξε μια πρωτοπόρα πορεία, μια νέα προσέγγιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, από τα πετρώματα και τα ορυκτά μέχρι τα έντομα και τα απολιθώματα, που αποτελούν ορισμένα από τα δημοφιλή εκθέματα του Μουσείου.

Το «Δειπνοσοφιστήριον Catering» έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της διοργάνωσης εκδηλώσεων -κοινωνικών και εταιρικών- στους χώρους του, την αποκλειστική διαχείριση του Cafe-Restaurant του Μουσείου (Museum Cafe-Restaurant), καθώς και τη λειτουργία του καφέ «Αμμωνίτες» (από το 2009) που βρίσκεται στο παρακείμενο Κέντρο Γαία (Όθωνος 100) και ανήκει στο Μουσείο. Πρόκειται για χώρους υψηλού αρχιτεκτονικού επιπέδου, με αναφορές στην περιβαλλοντική θεματική του Μουσείου Γουλανδρή και εμφανείς επιρροές από την οικολογία και τα ιδανικά της. Όλοι οι παρακάτω χώροι βρίσκονται στο Κέντρο Γαία, εκτός από τον Κήπο και την Αίθουσα των Πετρωμάτων.

 

Αίθουσα «Αίθριο»

Η κλειστή αίθουσα 350 τετραγωνικών μέτρων «Αίθριο» αποτελεί από μόνη της ένα ιδιαίτερο χώρο, αφού φιλοξενεί ένα θόλο διαμέτρου 5 μέτρων και έκτασης 40 τετραγωνικών μέτρων: πρόκειται για την περίφημη και μοναδική στον κόσμο «Γεώσφαιρα», μια «ζωντανή» οθόνη που µε τη «µαγεία» των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής εικόνας προβάλλει την περιστρεφόμενο Γη από 225.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης και παρουσιάζει τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη από τη γέννησή του έως και σήμερα. Ο συγκεκριμένος εσωτερικός χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 άτομα (καθήμενους) ή άνω των 500 σε εκδήλωση με μπουφέ.

 

Αμμωνίτες

Η λέξη «αμμωνίτης» υποδηλώνει το απολίθωμα ενός θαλάσσιου ζώου, εξαιρετικά διαδεδομένου στη γη πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια και με χιλιάδες διαφορετικά είδη. Το χαρακτηριστικό σπειροειδές σχήμα του κυριαρχεί στη διακόσμηση του ομώνυμου καφέ - εστιατόριου, που λειτουργεί και ως αυτόνομος χώρος δεξιώσεων. Εδώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε από διακριτικά δείπνα, μέχρι παιδικά πάρτι που συνδυάζονται με επιμορφωτικές δραστηριότητες. Οι "Αμμωνίτες" είναι ένας χώρος μίνιμαλ αισθητικής, με γήινες αποχρώσεις, αρμονικά ενταγμένο στη φιλοσοφία του Κέντρου Γαία, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 80 καθήμενους ή 100 για cocktail.

 

Museum Café-Restaurant

Το Café-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς all day προορισμούς των βορείων προαστίων. 

Σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, σε ατμόσφαιρα διάχυτη από πολιτισμικές επιρροές και με άψογη εξυπηρέτηση, απολαμβάνετε ανώτερες γευστικές ιδέες για κάθε ώρα της ημέρας, ενώ ο καταπράσινος Κήπος του Μουσείου αποτελεί ένα φυσικά χαλαρωτικό περιβάλλον που σας μεταφέρει μακριά από τη βουή και τους εξαντλητικούς ρυθμούς της πόλης. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.museum-cafe.gr.

 

Αίθουσα των Πετρωμάτων

Βρίσκεται στο κτήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13) και φιλοξενεί πετρώματα και ορυκτά, κυρίως από τον ελλαδικό χώρο. Στην "Αίθουσα των Πετρωμάτων", η γεωλογική εξέλιξη παρουσιάζεται με επιστημονικό όσο και ψυχαγωγικό τρόπο, ενώ ο χώρος είναι ιδανικός για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο υψηλών προδιαγραφών, μέχρι και 70 ατόμων (καθημένων) και 100 σε μπουφέ.

 

Αίθουσες και προδιαγραφές

«Αίθριο» (αίθουσα): 400 (καθήμενοι) - 500 (όρθιοι)
Αμμωνίτες: 80 (καθήμενοι) - 100 (όρθιοι)
Αίθουσα των Πετρωμάτων: 70 (καθήμενοι) – 100 (όρθιοι)
Αμφιθέατρο: 250 θέσεις