Σκαρμούτσος Δημήτρης

Skarmoutsos Dimitris Executive Chef of Dipnosofistirion Catering and co-owner

Κοσμογυρισμένος και επικοινωνιακός, κλασικός και μοντέρνος, οραματιστής και καινοτόμος, είναι ο σεφ που τα καταφέρνει το ίδιο καλά στη Μεσογειακή κουζίνα, αλλά και στο σούσι, στη γαλλική και στο street food, έχοντας ως σταθερό σημείο αναφοράς το καλό και χορταστικό φαγητό.

Περισσότερο ταυτισμένος πλέον με την «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, εισάγει νεωτερισμούς με σεβασμό στην ελληνική παράδοση και με άξονα τις τοπικές πρώτες ύλες, τις οποίες και υπερασπίζεται με πάθος. Στα χέρια του ένα ταπεινό Σπανακόρυζο ή μια Κολοκυθοτυρόπιτα απογειώνονται, παραδοσιακά πιάτα όπως ο Μουσακάς φτάνουν στην πληρότητά τους και καινοτομίες όπως οι Μελιτζάνες στο φούρνο με Φακές προκαλούν ευχάριστη έκπληξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στο Culinary Institute of America. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα σε κορυφαίους σεφ, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της διεθνούς κουζίνας και εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία μέχρι και το 2000. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αφοσιωθεί στην ελληνική κουζίνα. Η κίνησή του στέφθηκε με επιτυχία αφού ως σεφ του εστιατορίου «Αλάτσι» (2005), κέρδισε Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός.

Από το 2010 ξεκίνησε η τηλεοπτική του καριέρα με εκπομπές υψηλής τηλεθέασης («Master Chef» και «Junior Master Chef», «Χωρίς Συνταγή», «Blind Taste»), καθιστώντας τον γρήγορα ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα, οικεία και δημοφιλή πρόσωπα της ελληνικής γαστρονομίας.