Delta Restaurant - 2 Stars Michelin - 1 Green Star by Dipnosofistirion Catering at SNFCC and SNF

Delta Restaurant

 ΚΠΙΣΝ

Το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο μετά τη συμπλήρωση του ενός έτους λειτουργίας του, βραβεύτηκε με Δύο Αστέρια MICHELIN Guide 2022 και Ένα Green Star MICHELIN Guide 2022.

Delta είναι το 4ο κεφαλαίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.
Ένα τρίγωνο, δηλαδή, με τις 3 πλευρές του σε απόλυτη αρμονία.
Ακριβώς όπως το εστιατόριο Delta.

Ένα project που διαμορφώνεται με βάση 3 αρχές:
Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και τοποθετεί το Delta Restaurant στο 3% μιας εκλεκτής elite εστιατορίων παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρώτη μόλις αξιολόγηση κρίνεται ένα εστιατόριο άξιο για Δυο Αστέρια MICHELIN και Ένα MICHELIN Green Star.

Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το Green Star, μια διάκριση που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και βοηθά τον επισκέπτη να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερης αξίας συνδυασμό της υψηλής γαστρονομίας και της δέσμευσης στις αρχές της βιωσιμότητας. Με βασική αρχή μας το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», φροντίζουμε κάθε υλικό να συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί να ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια.

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από τους chef του εστιατορίου Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο να αλλάξουν το ελληνικό γαστρονομικό status quo, τις μοναδικές οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, που λειτουργούν ως τα απαραίτητα σημεία στίξης ενισχύοντας γεύση και επίγευση, το φιλόξενο καλωσόρισμα και τον άρτιο επαγγελματισμό της restaurant manager Jana Cechova, την επιμονή του «Δειπνοσοφιστήριον» των Δημήτρη Χριστοφιλέα, Τάκη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη και Δημήτρη Σκαρμούτσου να επιλέγουν την καινοτομία και το όραμα του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το οποίο αποτελεί ένα τοπόσημο της σύγχρονης Ελλάδας, έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα με όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

Το Εστιατόριο

Ένα αινιγματικό Haute Cuisine αφήγημα που ξεδιπλώνεται σταδιακά, μέσα από ένα omnivore μενού 12 σταδίων.

Μια μοναδική εμπειρία που οδηγεί τους καλεσμένους σε ένα γαστρονομικό μονοπάτι, γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα. Μαέστροι αυτής της ανεπανάληπτης γαστρονομικής εμπειρίας είναι οι πολύπειροι Γιώργος Παπαζαχαρίας & Θάνος Φέσκος με την ομάδα τους.

Η Οινοθήκη

Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στις διεθνείς ποικιλίες, με εκατοντάδες ετικέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα του νέου και του παλιού οινικού κόσμου και της οινοποίησης, από κάθε γωνιά της γης. Αλλά και μια συναρπαστική εξερεύνηση του ελληνικού αμπελώνα, μια εμπεριστατωμένη γνωριμία με τις αυθεντικά γηγενείς ποικιλίες, με “ξεναγούς” τον Άρη Σκλαβενίτη & τον Τηλέμαχο Παπανδρέα.

Το Bar

Η τέχνη της υψηλής αναμειξιολογίας, όπως την έχει οραματιστεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος & απόλυτος εκφραστής της Μοριακής στο bartending, Άρης Χατζηαντωνίου, βρίσκει την κορύφωσή της στο Delta.Τολμηροί συνδυασμοί αποσταγμάτων στα κοκτέιλ και καινοτόμες τεχνικές προετοιμασίας αφήνουν μια «επίγευση» με έντονο αισθητικό αποτύπωμα.

To Αγρόκτημα

Η βιωσιμότητα και ο σεβασμός του οικοσυστήματος είναι κομμάτι της φιλοσοφίας μας αλλά και μια νέα πρόταση κατανόησης της σχέσης μας με τη γη, τα ζώα, τη θάλασσα.

Υπηρετούμε το fine dining που εστιάζει στη γαστρονομική ηθική και κερδίζει τις εντυπώσεις, με ουσιαστικό τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και κρατήσεις, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το www.deltarestaurant.gr