Ανακαλύψτε το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ και απολαύστε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με μοναδική ατμόσφαιρα και μαγευτική θέα. Κάντε κράτηση τώρα!

DELTA RESTAURANT

ΚΠΙΣΝ

Το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο μετά τη συμπλήρωση του ενός έτους λειτουργίας του, βραβεύτηκε με Δύο Αστέρια MICHELIN Guide 2022 και Ένα Green Star MICHELIN Guide 2022.

Delta είναι το 4ο κεφαλαίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.
Ένα τρίγωνο, δηλαδή, με τις 3 πλευρές του σε απόλυτη αρμονία.
Ακριβώς όπως το εστιατόριο Delta.

Ένα project που διαμορφώνεται με βάση 3 αρχές:
Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και τοποθετεί το Delta Restaurant στο 3% μιας εκλεκτής elite εστιατορίων παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την πρώτη μόλις αξιολόγηση κρίνεται ένα εστιατόριο άξιο για Δυο Αστέρια MICHELIN και Ένα MICHELIN Green Star.

Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το Green Star, μια διάκριση που συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα και βοηθά τον επισκέπτη να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερης αξίας συνδυασμό της υψηλής γαστρονομίας και της δέσμευσης στις αρχές της βιωσιμότητας. Με βασική αρχή μας το «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», φροντίζουμε κάθε υλικό να συμμετέχει σε έναν κύκλο που μπορεί να ξεκινάει από τα ορεκτικά, να συνεχίζεται στα κυρίως και να ολοκληρώνεται στα επιδόρπια.

 

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται από τους chef του εστιατορίου Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο να αλλάξουν το ελληνικό γαστρονομικό status quo, τις μοναδικές οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, που λειτουργούν ως τα απαραίτητα σημεία στίξης ενισχύοντας γεύση και επίγευση, το φιλόξενο καλωσόρισμα και τον άρτιο επαγγελματισμό της restaurant manager Jana Cechova, την επιμονή του «Δειπνοσοφιστήριον» των Δημήτρη Χριστοφιλέα, Τάκη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη και Δημήτρη Σκαρμούτσου να επιλέγουν την καινοτομία και το όραμα του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το οποίο αποτελεί ένα τοπόσημο της σύγχρονης Ελλάδας, έναν δημόσιο χώρο ανοιχτό σε όλους αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα με όλο τον κόσμο.

Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, Αθήνα, ΚΠΙΣΝ
t: 6986657553 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 12.00-19.00) | website email

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 18:30 – 01:00